Trustpilot 4.8 uit 5 in beoordeling

Gratis verzending boven € 500

Gratis wijzigingen

13% korting op alle woorden. prijzen

WELCOME13

Här hittar du allt om grepp & grundlindor!

Här hittar du allt om grepp & grundlindor!

Julia Gustafsson |

Trots att vi alla föredrar olika grepp på våra padelrackets så finns det några grepp- knep för att optimera sitt spel och förebygga skador.

Det universala greppet, ett grepp som kan användas i samtliga sammanhang utan att man behöver byta grepp mellan slagen. Det universala greppet är ett hammargrepp långt ner på skaftet där rackets profil är riktad klockan 12 i handen. Långfingret möter tummen och pekfingret greppar högt som en krok ovanför. Detta grepp lämpar sig såväl för nybörjare som professionella spelare. Greppet bör läras ut från start för att spelare som ännu inte har kunskaper i teknik inte ska dra på sig skador.

Nedan utvecklar vi temat "grepp" och vad man ska tänka på för att optimera sitt padelspel. Först ut: Grundlindor;

GRUNDLINDA

Det vill säga den linda som redan sitter på ditt racket när du köper det. Denna linda ska alltid täckas med en överlinda för att skyddas och bevara dess hållbarhet. Man kan även byta ut grundlindan till en annan för att minska vibrationer och stötar eller varför inte bara för att ändra mönstret i grundlindan för annan ergonomi.

 

FÖRSLAG PÅ GRUNDLINDOR:

En slät linda är standard som grundlinda på racket men sedan finns det de modeller som redan har ett Hesacore-grepp när du köper det, exempelvis; Bullpadel Vertex 03.

HESACORE

Hesacore är en grundlinda tillverkat i gummi. Greppet har ett mönster som gör att du glider mindre samt ger dig en tätare kontakt med racket. Dess mest kända egenskap är att det förebygger stötar och vibrationer som kan uppstå i samband med slag. Hesacore finns i två olika varianter; den vita som har ett grovt något tjockare mönster och den rosa som är något tunnare.

NOENE

Noenes patenterade grundlinda har kommit att bli en räddning för många padelspelare. Den tar bort 98% av vibrationerna som uppstår vid bollträff genom sin molekylstruktur som absorberar stötarna, detta förhindrar mikrotrauman från att uppstå i musklerna. Lindan är dessutom utvecklad tillsammans med och kvalitetssäkrad av självaste Fernando ”Bela” Belasteguin. Lindan har lång hållbarhet, den kan även bytas mellan rackets då den skyddas av en överlinda.

Vill ni ha fler tips på bättre grepp och padellindor? Läs gärna även:

Här hittar du allt om grepp & överlindor!

Här hittar du tips på greppförbättrare