Wide assortment

Easy exchange

14 days right to return

13% off all regular prices

WELCOME13

Recension - ADIDAS METALBONE HRD 3.1 2022

Recension - ADIDAS METALBONE HRD 3.1 2022

Julia Gustafsson |

Tillverkat tillsammans med och för världsettan Ale Galan!
Ale Galan spelar många WPT-tävlingar utomhus i varma temperaturer - något som påverkar rackets. Adidas har därför utvecklat ett racket med betydligt hårdare kärna, en Eva High Memory, än den ursprungliga modellen. Det är samma typ av kärna som även finns i Adidas Adipower 3.1 och Adidas Adipower CTRL 3.1.
Fördelarna är många; Racket har en ruggad yta, en spin-blade teknologi, bestående aluminerat kolfiber som ger bett i bandejas och viboras. Likaså kan rackets balans och vikt justeras helt efter spelarens preferenser med de externa vikterna. Racket har en vikt på 345-360 gram utan de extra vikterna. 
Metalbone HRD 3.1 2022 är också förstärkt med åttakantigt kolfiber på toppen och halsen, Octagonal Structure, för att ge en styvare och stabilare känsla och mer fart i slagen. Likaså är det förstärkt på utsatta punkter med Structural Reinforcement, för längre hållbarhet. 
Är man en offensiv spelare kommer man uppskatta den explosiva bollträffen. Racket är även stabilt från bakglas där det erbjuder stabila och kraftfulla grundslag. Dock kräver racket en mer erfaren och teknisk spelare vid mer tekniskt krävande slag som droppar och lobbar. Likaså straffas man direkt vid träffar utanför sweet-spot.