Wide assortment

Easy exchange

14 days right to return

13% off all regular prices

WELCOME13

Här hittar du tips på greppförbättrare!

Här hittar du tips på greppförbättrare!

Julia Gustafsson |

GREPPA RÄTT I PADEL

Trots att vi alla föredrar olika grepp på våra padelrackets så finns det några grepp- knep för att optimera sitt spel och förebygga skador.

Det universala greppet, ett grepp som kan användas i samtliga sammanhang utan att man behöver byta grepp mellan slagen. Det universala greppet är ett hammargrepp långt ner på skaftet där rackets profil är riktad klockan 12 i handen. Långfingret möter tummen och pekfingret greppar högt som en krok ovanför. Detta grepp lämpar sig såväl för nybörjare som professionella spelare. Greppet bör läras ut från start för att spelare som ännu inte har kunskaper i teknik inte ska dra på sig skador.

FÖR ÄNNU BÄTTRE GREPP

Många spelare upplever att de glider i sitt grepp - vilket förstås påverkar kvaliteten på slagen. Har man mycket handsvett eller önskar förlänga tiden mellan lindbyterna är lite extra hjälp i form av greppklister att rekommendera. 4on TotalGrip och Gorilla Grip är två populära produkter som vi utvecklar mer i texten nedan.

GORILLA GRIP

Gorilla Grip är en handduk man använder i racketsporter för att förbättra sitt grepp. Man använder den genom att greppa den med handen eller direkt på sin överlinda. Gorilla Grip har även hjälpt spelare med känningar i armbågen då de upplever att de inte behöver hålla racket lika hårt. Gorilla Grip är tillverkad av naturliga ingredienser och håller som bäst om den förvaras i den tillhörande återförslutningsbara påsen som medföljer.

 4ON

2021 startades ett företag i Stenungsund som önskade stabilisera padelspelares grepp och dämpa svettningar i händerna. De framställde då 4on TotalGrip, en kräm man applicerar för bättre grepp och som förlänger överlindornas livslängd då du inte behöver byta dem lika ofta. Deras nästa storsäljare var TotalGrip Spray vilket har samma bra egenskaper men sprayas på linda eller hand istället. Båda stöter även bort vatten.

För att läsa mer om grepp, kika gärna på våra inlägg om de mest populära grundlindor & överlindor!