Trustpilot 4.8 uit 5 in beoordeling

Gratis verzending boven € 500

Gratis wijzigingen

13% korting op alle woorden. prijzen

WELCOME13

VI TESTAR PROFFSENS RACKETAR

VI TESTAR PROFFSENS RACKETAR

Julia Gustafsson |

Ongoal tillsammans med Andreas Johansson, Simon Dahlgren, Adam Gustafsson och Julia Gustafsson testar världsspelarnas rackets. Det är ärliga tankar och funderingar som både ger ris och ros om stjärnornas vapen. Allt för att ni ska få en så god känsla och förståelse som möjligt för varje toppspelares individuella preferenser i ett racket. 
Rackets handledsrem är en sådan variant som man behöver snurra för att fästa runt handleden. Det är ett ovanligt lätt racket men har ändå en tyngd i toppen vilket inte förvånande med tanke på Stupas kända handleder. Bak i banan ger den en katapultkänsla, framförallt före glas. Bollen får mycket hjälp med farten från racket kombinerat med en mjuk och skön träff. Fram på nät känner man bollen väl i både yta och kärna till skillnad från med ett hårdare racket. Man får inte samma stöd av Electran som man får med ett styvare racket. Det är ett skönt och lättspelat racket och Andreas är förvånad över hur allround det är samt hur mycket hjälp man får av racket samtidigt som det är mjukt, förlåtande och lätt. Den stora skonsamma sweetspoten gör att racket lämpar sig för en bredare massa trots att det spelas av en av världens bästa och kraftfulla spelare; Stupa.
 
Balans Medel
Form Hybrid
Yttre kärna 15K Carbon
Inre kärna Black Eva Soft HR
Ram 100% Carbon

Denna sprillans nya modell i Sanyos linje som är något mer lättspelat och har lättare vikt än föregångaren: Siux Diablo Revolution II "Sanyo" Pro 2023

Jämför man med Stupas racket ovan är det inte alls samma katapulteffekt i slagen utan man får själv skapa kraften. Det är väldigt olika rackets men både Simon och Andreas menar på att Stupas Electra är mer lättspelat än Diablo Air. Diablo är så pass lätt att den lämpar sig för nyfrälsta skaran av padelspelare och de som vill och behöver träna mer teknik.
 
Balans Medel
Form Hybrid
Ram 100% Carbon
Inre kärna EVA
Yttre kärna 24K Carbon

 

ADIDAS METALBONE HRD 3.2 2023

Ale Galans vapen. Första känslan är att det upplevs stort i handen med sitt rejäla rackethuvud. Balansen är nära handen tack vare konstruktionen i rackethjärtat.
På detta racket kan man själv addera och ta bort vikt efter behag. 
Racket ger mycket fart men samtidigt en känsla av kontroll och trots sin hårdhet är bollträffen skonsam. "Den känns tryggt i näven!"
I volleyspelet är det lätt att hålla upp rackethuvudet vilket bidrar till en bättre teknik med en handled uppåt. Metalbone HRD lämpar sig till en något mindre målgrupp i och med att den inte har lika generös sweetspot. Du bör vara erfaren padelspelare som strävar efter att ta större steg på avancerad nivå.
Balans Hög
Form Diamant
Spelartyp Pro
Inre kärna Eva High Memory
Yttre kärna Carbon Aluminized
Nervöst testar Andreas och Simon Babolat-racket som Lebron varit med och framställt. Efter att ha testat racket med några overheads säger Andreas:
"Det är som en vild häst" och syftar då på farten i racket. 
Racket ger förvånadsvärt bra känsla och känns stabilt i näven trots sin styvhet. Det upplevs tungt i handen, då rackethjärtat är lite nättare och formen bred överst vilket skapar en mer topptung balans. Har man tendenser till känningar i arm och handled är det inte ett racket att rekommendera. Designen är disco med sin färgglada och glittriga yte prydd av en varg i sweetspoten (El lobo).
Bollträffen är väldigt hård men ändå hjälper det till med ytterligare fart och minimerar både stötar och vibrationer väl. Det låter mycket vid varje bollträff och det påminner lite om Simon Vasquez-racket. Babolat Viper lämpar sig åt den avancerade "storpangaren" och aggressiva tävlingspelaren med väldigt god teknik.
 
 
Balans Hög
Form Diamant
Kärna Hård
Yta 12K kolfiber
Ett mer lättspelat alternativ till Lebrons racket. Racket är lättare, träffytan är mjukare och mer förlåtande och balansen är lägre. Racket bidrar väl med fart och lämpar sig till den som spelat ett tag så du kan använda materialet maximalt. Andreas rekommenderar att man adderar en extra linda eller ett hesacore för att dra ner på stötar och vibrationer. 
Balans Medel
Form Hybrid
Yttre kärna 16K Carbon
Inre kärna X-EVA
Juan Tellos tävlingsracket som även spelas av Chingotto och svenska SPT-spelaren Adam Gustafsson. Racket är kraftfullt, relativt styvt och är ett oerhört populärt racket. Grundbalansen i racket upplevs inte så hög för att vara ett diamantformat racket och likaså kan denna modellen justeras genom viker på ram och skaftknopp beroende på preferens. Det är ett offensivt lättmanövrerat fartracket lämpat för spelare som använder mycket release, spin och handled i sina slag.
Balans Hög
Form Diamant
Yttre kärna XT Carbon 12K
Inre kärna MultiEva
Den runda versionen av modellen ovan med samma kärna och yta. Control:en är mer skonsam med sin låga balans och även här kan man välja om man ska behålla toppvikterna och hesacoren som kommer med racket. Racket upplevs stabilt i handen då ramen är väl integrerad i rackethjärta och träffyta.  Racket blir mer allround än det diamantformade och för den defensiva spelaren som hellre avgör taktiskt än på kraft är den ett trollspö. Lämpligt för den som spelat ett bra tag alternativt tävlingsspelar. Chingotto är beviset på att du inte behöver vara hårtslående och bara leva på din kraft för att gilla ett sådant här racket men racket kräver ändå att du har en viss teknik för att dra maximal nytta av den. 
Balans Låg
Form Rund
Yttre kärna XT Carbon 12K
Inre kärna MultiEva
Coellos val av racket. Ett mjukare racket som ger mycket fart i varje slag.
"En riktig hammare" - Ett mäktigt och tungt racket i handen som inte lämpar sig för den med känningar i arm och handled. Racket är styvt och passar till den hårtslående offensiva spelaren. Modellens balans ger mycket utdelning i din release och precis som "loco Coello" underlättar det för att smälla vart som helst på banan. Är du en "superpangare" och ute efter mycket fart som vill ha roligt med din overhead är detta racket för dig!
 
Balans Hög
Form Diamant
Kärna Power Foam
Yta
Auxetic